Tandvleesbehandelingen

Gezond ‘Gingiva’, oftewel het tandvlees heeft een roze kleur. Het ligt stevig om de tanden en kiezen en het bloedt niet tijdens het poetsen of eten. Na een tijdje kan er tandsteen in uw gebit ontstaan. Tandsteen is het samenspel van calcium, fosfaat uit het speeksel en dat mengt zich met achtergebleven tandplak. Dit vormt zo een verharde laag. Als het tandsteen aangroeit tot onder het tandvlees kan het gaan ontsteken. Het is daarom belangrijk tandsteen regelmatig te laten verwijderen door een tandarts of mondhygiënist(e). Bij te veel ruimte tussen tand of kies en het tandvlees (pockets), is een behandeling bij de mondhygiëniste en/of parodontoloog noodzakelijk om verlies van tanden en/of kiezen te voorkomen.

Parodontitis

Wanneer het tandvlees tijdens het eten of tandenpoetsen begint te bloeden en het ziet er gezwollen en rood uit, is er sprake van ontstoken tandvlees. Het is hoeft niet direct te betekenen dat je Parodontitis hebt. Dit gaat vaak samen met een slechte adem of een metaalachtige smaak in de mond.

Parodontitis is een gevorderd stadium van tandvleesontsteking waarbij het tandvlees loslaat van uw tanden en kiezen en ook het kaakbot aangetast wordt. Kaakbot dat hierdoor afgebroken wordt is niet meer te herstellen. Zorg daarom goed voor uw gebit en volg het advies van uw tandarts op.

Als u twijfelt over de gezondheid van uw tandvlees, maak dan een afspraak voor een controle bij onze praktijk.